Terug naar overzicht

Zo blijven wespen uit de buurt

De zomer zorgt met zijn warmte niet alleen voor een stijging van het aantal BBQ’s, maar ook voor een toename van de hoeveelheid wespen. En die zijn lang niet altijd even geliefd, zeker niet tijdens het eten. Met deze tips houd je wespen op een vriendelijke manier uit de buurt.

Contact opnemen

Wespenplek

Om te beginnen doe je er verstandig aan niet te slaan. Daar worden wespen agressief van, met alle mogelijke gevolgen van dien. Wespen zijn slimmer dan je denkt. Ze onthouden plekken waar ze kunnen eten en keren er terug. Van die wetenschap kun je handig gebruik maken door een plek te creëren met eten voor de wesp. Plaats er bijvoorbeeld (rottend) fruit en zoetigheid, daar zijn ze dol op. De wespen zullen deze plek onthouden en er terugkeren. 

Natuurlijke verdrijvers

Er zijn bepaalde natuurlijke geuren die wespen niet waarderen. Daartoe horen onder andere: kruidnagel, azijn en citroen. Plaats een van die drie op tafel en de geur doet de rest. Ook rook kan op weinig wespenlijke waardering rekenen - stokjes wierrook bijvoorbeeld. Ruikt nog lekker ook.

Koffiedik ruiken

Een laatste - minder bekende - tip is het in brand steken van koffiedik. In tegenstelling tot veel mensen zijn wespen totaal niet verzot op koffie. Plaats de in het filter achtergebleven koffiedrab op een bord en steek het aan. 

Hanteer je al deze tips dan weet je zeker dat er geen wesp meer in je tuin komt. Hoewel... dat blijft natuurlijk koffiedik kijken ;)