Terug naar overzicht

Testen van kinderen in de kinderopvang

Op de site van de GGD vind je tips voor ouders om hun kind op de test voor te bereiden en hoe je het kind gerust kan stellen.

Contact opnemen

Hoe gaat het testen in zijn werk?

Bij het maken van een testafspraak voor een kind zal extra rekening worden gehouden door bijvoorbeeld een heel kindvriendelijke en ervaren medewerker meer uit te laten leggen en meer rust en tijd te laten nemen voor de testafname.

Als het mogelijk is, worden kinderen ingepland op speciale kindertestlocaties. Als meerdere personen uit een gezin tegelijkertijd getest moeten worden, wordt u samen met uw kind getest. Kinderen worden door middel van een PCR-test of een antigeentest getest.

Een kinderopvangorganisatie kan ouders niet verplichten tot het laten doen van een Coronatest. De quarantaineperiode is, wanneer een ouder niet besluit te testen, wel 10 dagen in plaats van 5 dagen (bij een negatieve test). Ouders kunnen, om het maken van een afspraak te versimpelen, een DigiD voor hun kinderen aanvragen. Daarmee kan ook voor de kinderen online een testafspraak gemaakt worden.

Meer informatie nodig? Bezoek de site van GGD-GHOR.